Late treffer helpt Roda JC aan een punt tegen MVV

Na bijna de gehele wedstrijd op achterstand te hebben gestaan, heeft Roda JC toch een punt weten te pakken op bezoek bij MVV. Vlak voor tijd zorgde Romano Postema voor de gelijkmaker.

In De Geusselt, waar zoals gebruikelijk een oververhitte sfeer hing, kwamen de Kerkradenaren al snel op achterstand. Na vijf minuten tikte Jarne Steuckers de bal op aangeven van Koen Kostons achter doelman Moritz Nicolas, die in deze wedstrijd Rody de Boer verving. Geholpen door die vroege treffer was MVV de bovenliggende partij in het eerste half uur. Roda JC leek onder de indruk van de sfeer en oogde lamgeslagen, verloor veel duels op het middenveld en kwam regelmatig ook gewoon simpelweg te laat.

In het laatste kwartier voor rust leken de Kerkradenaren vervolgens de schroom van zich af te gooien. Tot grote kansen leidde dat niet, maar Mohamed Mallahi was wel een aantal keren dreigend over de rechterkant. In de tweede helft wist MVV met wat omzettingen vervolgens Roda weer in de tang te krijgen, totdat Jurgen Streppel wisselde.

Met nieuwelingen Romano Postema, Lennard Daneels en later ook Arjen van der Heide werd Roda JC weer dreigend. Toen niemand er meer op rekende, leidde dat in de laatste minuten toch tot de gelijkmaker. De eveneens ingevallen Niek Vossebelt kopte een bal door op Postema, die direct zijn waarde bewees en heel koel afrondde: 1-1.

In blessuretijd kreeg Roda JC vervolgens nog een dot van een kans op de 1-2, maar als Ted van de Pavert die kans had benut, was dat ook te veel geweest. Daarom moesten beide ploegen zich in De Geusselt tevreden stellen met een punt, iets waar MVV het meest teleurgesteld mee zal zijn.

Foto: Roda JC Live