Dylan Vente verruilt Kerkrade voor Schotland

De carrière van Dylan Vente krijgt een vervolg bij Hibernian FC. Dat melden diverse media, nadat Roda JC eerder al meldde dat de aanvaller geen deel meer uitmaakte van de selectie om een transfer af te kunnen ronden.

Naar verluidt is met de overstap een transfersom van zo’n 900.000 euro gemoeid. Het is onbekend hoeveel daarvan bij Roda JC zelf belandt en hoeveel geld de club contractueel moet afstaan aan Feyenoord. De Kerkradenaren namen Vente in de zomer van 2021 over, terwijl hij nog een doorlopend contract had in De Kuip.

Voor die zomerse transfer speelde Vente al een half jaar op huurbasis voor Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion gaf de spits zijn carrière een nieuwe impuls, nadat hij bij Feyenoord op een dood spoor was beland en een verhuurperiode bij RKC Waalwijk op een mislukking was uitgedraaid. Voor Roda JC speelde de spits uiteindelijk 98 offiiciële wedstrijden, waarin hij 51 keer scoorde en 16 assists gaf.

In Schotland zou Vente een contract voor drie seizoenen gaan tekenen. Hibernian werd afgelopen seizoen vijfde in de Schotse Championship, achter Celtic, Rangers, Aberdeen en Heart of Midlothian. Daarmee plaatste de club uit Edinburgh zich voor Europees voetbal. Vandaag ging Hibernian in de tweede voorronde van de UEFA Conference League met 2-1 onderuit tegen het Andorrese Inter Club d’Escaldes.

Foto: Roda JC Live