Ed Janssen fluit seizoensopener Roda JC – Heracles Almelo

Scheidsrechter Ed Janssen is door de KNVB aangesteld om de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo in goede banen te leiden. De 44-jarige arbiter krijgt daarmee, bij het doorgaan van de politiestakingen, de eer om de seizoensopener van het Eredivisie-seizoen te fluiten. De voetbalbond maakte de aanstellingen zojuist bekend op haar website.

De Noord-Limburger zal zaterdagavond worden geassisteerd door de heren Strijker en Hoksbergen. De vierde official is de heer Van der Vrande. De wedstrijd, die zonder politiebegeleiding zal plaatsvinden, vangt aan om 19:45 in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade.

Vorig jaar floot Janssen, als Eredivisie-scheidsrechter, slechts twee wedstrijden van de Trots van het Zuiden. Hij was de leidsman bij de harde nederlaag tegen FC Volendam (3-0) en bij de gestolen overwinning op bezoek bij mede-promovendus De Graafschap (1-2). Tijdens die laatste wedstrijd trok hij twee maal de rode kaart voor de Superboeren, terwijl in Volendam Crescendo van Berkel juist namens Roda het rood voor kreeg gehouden.

Heracles Almelo kreeg vorig jaar vier keer te maken met de leidsman. Dat was drie keer in een uitwedstrijd en drie keer kwamen de Heraclieden niet tot scoren in de desbetreffende wedstrijd: Vitesse (3-0), Willem II (3-0) en PSV (2-0) bleken te sterk. De thuiswedstrijd tegen NAC Breda werd wel gewonnen: 6-1.

In totaal floot Janssen afgelopen seizoen 20 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vier keer een rode prent uitdeelde.

Foto: Pro Shots