Openingswedstrijd tegen Heracles Almelo gaat door

De eerste wedstrijd van Roda JC Kerkrade in het Eredivisie-seizoen 2015/2016 gaat gewoon door. Dat is voortgekomen uit het overleg dat dinsdagmiddag is gevoerd tussen de politie, de gemeente Kerkrade en de club. Dat melden diverse L1-verslaggevers op Twitter.

Het doorgaan van de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion was een tijd lang onzeker. De politievakbonden zijn dit weekend immers voornemens bij Eredivisie-wedstrijden te staken om op die manier aandacht te vragen voor hun strijd om een betere CAO af te dwingen. De thuiswedstrijd tegen Heracles kan echter wel doorgang vinden, is uit het overleg naar voren gekomen. Wel zullen er extra maatregelen worden getroffen om de handhaving van de openbare orde te garanderen, maar wat die maatregelen precies inhouden, is niet bekend. De wedstrijd zal op zaterdag om 19:45 beginnen in Kerkrade.

De overige afgelastingen houden in dat Roda JC bij winst aanstaande zaterdag in ieder geval één uur lang de koppositie in de Eredivisie grijpt. De twee wedstrijden die eerder worden gespeeld (sc Heerenveen – De Graafschap en PEC Zwolle – SC Cambuur) worden namelijk afgelast, wanneer er politiestakingen plaatsvinden, en ook de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV, die gelijktijdig zou worden gespeeld, gaat niet door als de politie het werk neerlegt. Daarmee wordt Roda JC Kerkrade – Heracles Almelo de seizoensopener. Feyenoord – FC Utrecht, de wedstrijd die op de late zaterdagavond wordt gespeeld, gaat sowieso wel door.

Buiten de drie hierboven genoemde wedstrijden is ook al bekend dat Willem II – Vitesse op zondagmiddag niet doorgaat.

Foto: Roda JC Live

Comments (4)

Comments are closed.