Edwin de Graaf tot einde seizoen hoofdtrainer Roda JC

Roda JC heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden in de persoon van Edwin de Graaf. De 42-jarige coach staat tot het einde van het seizoen langs de lijn in Kerkrade.

De Graaf zal aanstaande vrijdag zijn debuut maken, in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Eerder was de Hagenaar hoofdtrainer bij NAC Breda, waarmee hij vorig seizoen op de achtste plaats eindigde. Zijn aflopende contract werd bij de Parel van het Zuiden niet verlengd, vanwege de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep.

Nu krijgt De Graaf, die als speler met name actief was bij NAC en RBC Roosendaal, een kans in Kerkrade. Jordens Peters spreekt op de clubsite over een “zorgvuldig proces”, waarna de keuze op De Graaf is gevallen. “We vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt, die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de play-offs”, aldus de algemeen directeur.

Foto: Roda JC Live