Roda JC in eigen huis moeizaam langs Dordrecht

Roda JC heeft opnieuw drie punten bij kunnen schrijven. Het ging niet van harte, maar uiteindelijk was de ploeg in Kerkrade sterker dan FC Dordrecht. Bryan Limbombe tekende voor de treffer.

Nieuwbakken trainer Edwin de Graaf besloot op pas zijn derde dag bij Roda JC niets te veranderen aan de basiself, die maandag nog onder leiding van Remond Strijbosch won bij Jong Ajax. Vooraf zat het er al in dat de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht een lastige ging worden voor de Kerkradenaren, die al het hele seizoen worstelen met verdedigende ploegen.

In de eerste helft bleek dat beeld te kloppen. De bezoekers trokken zich terug en werden bij vlagen gevaarlijk uit de counter, terwijl Roda probeerde een gaatje in de defensie te zoeken. Dat vond de ploeg in het eerste bedrijf niet één keer. Dordrecht was het dichtst bij een doelpunt, maar Moritz Nicolas was attent toen Saverdi Cetin voor zijn neus opdook.

Na rust werd Roda langzamerhand sterker en ook een stuk dreigender, maar opnieuw bleven grote kansen uit. Sterker nog, opnieuw was Dordrecht heel dicht bij een treffer, ware het niet dat Nicolas opnieuw een goede redding in huis had, ditmaal op een inzet van Elso Brito.

Pas in het laatste kwart kwamen de echte kansen voor de Kerkradenaren. Zo raakte Dylan Vente de paal en schoot Lennard Hartjes net naast. Een bevlieging van Bryan Limbombe, tien minuten voor tijd, bracht Roda uiteindelijk de drie punten. De Belg schoot een vrije trap schitterend achter doelman Liam Bossin. Tot een slotoffensief van FC Dordrecht kwam het vervolgens niet meer, waardoor Roda drie zwaarbevochten punten aan het totaal toevoegt.

Foto: Roda JC Live