Edwin van de Graaf fluit eerste play-off-wedstrijd

De wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC in de eerste ronde van de play-offs om promotie staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Dennis Higler zit in Zeist achter de schermen als Video Assistant Referee.

De 37-jarige scheidsrechter floot dit seizoen twee andere wedstrijden van Roda JC. Daaraan bewaren de Kerkradenaren geen fijne herinneringen: in eigen huis waren Fortuna Sittard (0-2) en Go Ahead Eagles (0-3) te sterk. Ook De Graafschap kreeg tweemaal eerder dit seizoen te maken met Van de Graaf. De Superboeren wonnen beide keren, op bezoek bij FC Volendam (1-4) en SC Telstar (1-2).

Uitkomen in de play-offs betekent ook dat Roda voor het eerst sinds lange tijd weer te maken krijgt met de VAR. Dennis Higler neemt vanaf de KNVB Campus de honneurs waar. In de play-offs in 2018 speelde Roda JC ook met videoscheidsrechter en dat kwam de club toen niet slecht uit. Tegen MVV werd Nick Kuipers met rood van het veld gestuurd na ingrijpen van de VAR, vanwege een overtreding op Mitchel Paulissen.

De wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC begint om 18:45 uur op zaterdagavond.

Header: Roda JC Live