“Een mentale klap, maar de knop moet om, liever vandaag dan morgen”

De teleurstelling was bij Roda JC vanzelfsprekend groot na de nederlaag tegen FC Groningen. Met verschillende uitstralingen verschenen spelers na afloop voor de microfoons in de mixed zone van Euroborg.

Waar Matisse Didden zich gelijk strijdbaar toonde, had Sami Ouaissa duidelijk langer nodig om de klap te verwerken. “Hier moet ik wel een nachtje over slapen, dit komt heel hard binnen bij mij. Hoe wij hier voor de dag komen, vind ik gewoon niet goed.” Met tranen in de ogen: “De focus moet naar maandag. Ik baal hiervan, maar ik weet dat ik er maandag weer zal staan. In de play-offs mag je niet verzwakken.”

Over het spel waren Didden en Ouaissa eensgezind. “Het voelde goed, we hebben drie dagen vol op dit systeem getraind en beelden bekeken. Maar het zat er niet in, in de eerste helft. In de tweede helft ging het beter, maar ook toen creëerden we te weinig.” Didden sloot zich bij die woorden van Ouaissa aan. “In balbezit hadden we geen oplossingen. Het plan was duidelijk voor iedereen, maar we hebben het niet goed genoeg uitgevoerd. Misschien hebben we ons achteraf te veel aangepast.”

Over de kansen van de Kerkradenaren in de play-offs was de Belgische verdediger duideijk. “Vandaag waren we niet op de afspraak, zo eerlijk moeten zijn, maar deze groep is zo ongelooflijk goed, wij hebben zo veel kwaliteit. Wij komen hier wel bovenop en wij gaan knallen in de play-offs”, klonk het zelfverzekerd. “We hebben twee keer van NAC gewonnen, waarom niet vier keer? Dit is een mentale tik, maar de knop moet om, en dan doe ik dat liever vandaag dan morgen.”

Trainer Bas Sibum liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Een klotegevoel, wnat we hebben een finale verloren. Het doet pijn, maar het is een terechte nederlaag. Groningen was vandaag beter dan wij. Nu hebben we niks, maar we kunnen nog heel veel moois halen.” Aan de vraag over de impact op de groep waagde Sibum zich niet. “Ik ga geen amateurpsycholoog uithangen, ik sta er vrij nuchter in. Dit is een kaakslag, nu moeten we opstaan. Maandag staat er een prachtige uitwedstrijd op het programma.”

Foto: Roda JC Live