Eenvoudige zege Roda JC bij Jong FC Twente

Roda JC Kerkrade heeft maandagavond een makkelijke overwinning geboekt op Jong FC Twente. In een zo goed als lege Grolsch Veste versloeg het team van René Trost de Tukkers met 0-2. Johan Plat tekende voor beide treffers.

De bezoekers uit Kerkrade waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en zochten veelvuldig de aanval. Aanvankelijk werden de kansen nog onbenut gelaten, met name door Frank Demouge en Marc Höcher. Toen Twente-speler Soumaoro na 27 minuten echter een rode kaart pakte, sloeg Roda enkele minuten later direct toe via Johan Plat, die binnenkopte na een goede voorzet van Tom van Hyfte. Even later was het opnieuw raak, toen diezelfde Plat na goed voorbereidend werk van Frank Demouge de 0-2 binnenprikte.

Ook na rust had de thuisploeg weinig in te brengen tegen de geel-zwarten. Roda kreeg nog legio kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar faalde in de afronding; zo raakte Wiljan Pluim met zijn inzet de paal en was Jong Twente-keeper Stevens attent bij een aantal Kerkraadse aanvallen met enkele fraaie reddingen. In de slotfase maakte Anco Jansen zijn opwachting binnen de lijnen na 8 maanden blessureleed, toen hij matchwinner Johan Plat in de 85e minuut verving. Door de zege houdt Roda koploper N.E.C. in het vizier en neemt het weer de tweede plaats op de ranglijst over van FC Volendam, dat eerder dit weekend onderuit ging, net als concurrent FC Eindhoven.

Opstelling Roda JC: Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, Van Peppen – Faik (58′ Rutjes), Höcher, Van Hyfte, Pluim – Demouge (78′ Cicilia), Plat (85′ Jansen).

Foto: FC Update

Comments are closed.