Anco Jansen in wedstrijdselectie tegen Jong Twente

Anco Jansen maakt morgenavond zijn rentree in de wedstrijdselectie van Roda JC Kerkrade. De Limburgers spelen morgen, in het kader van de 10e speelronde in de Jupiler League, in de Grolsch Veste tegen Jong FC Twente en kunnen voor het eerst sinds lange tijd weer beschikken over de aanvaller.

Dat melden de diverse Limburgse media. Jansen raakte op 8 februari 2014, tijdens zijn tweede wedstrijd in dienst van de Kerkradenaren, een uitduel bij NAC Breda, geblesseerd aan zijn knie, waarna een (onnodig) lange revalidatieperiode volgde voor de speler. In de afgelopen weken maakte hij speelminuten bij de beloften van Roda JC en na overleg met de medische staf besloot trainer René Trost, na afloop van de afsluitende training vanmiddag, om Jansen mede te delen dat hij morgen in de 18-koppige wedstrijdselectie zit.

Dat betekent echter niet dat Jansen, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan, morgen gegarandeerd speelminuten krijgt tegen de Tukkers. “Hij is medisch fit, dus waarom zou ik hem dan niet meenemen?”, vraagt Trost zich hardop af. “Ik hoop dat het niet nodig is een beroep op hem te doen, maar het is wel prettig om hem erbij te hebben”, aldus de hoofdcoach, die tevens kan beschikken over linksback Ard van Peppen en rechtsbuiten Nayib Lagouireh. Zij kampten in de afgelopen weken met lichte blessures, maar zijn klaargestoomd voor het duel tegen de beloften. Laatstgenoemde zal desalniettemin waarschijnlijk niet direct zijn opwachting in het basiselftal maken, aangezien Trost vasthoudt aan de 4-4-2 formatie. Over de personele invulling daarvan wou Butcher niets kwijt.

Vermoedelijke opstelling Roda JC:
Verbist – Dijkhuizen, Biemans, Ramos, Van Peppen – Faik, Rutjes, Van Hyfte, Pluim – Demouge, Plat/Höcher

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.