Eenvoudige zege voor Roda JC bij seizoensstart

FC Dordrecht bleek vrijdagavond geen tegenstander die Roda JC het vuur aan de schenen legde. In het Matchoholic Stadion boekten de Kerkradenaren een eenvoudige zege. De eindstand van 2-0 stond bij rust al op het bord.

Jurgen Streppel stuurde de verwachte elf namen het veld in. Het basiselftal dat tijdens de voorbereiding is gesmeed mocht het laten zien tegen Dordrecht, behalve dan Terrence Douglas. De linksback was geschorst en daarom startte Ali Barak. Dat de oefencampagne niet voor niets is geweest bleek al snel, want Roda maakte een behoorlijk ingespeelde indruk. Met het bekende recept, hoog druk en verzorgd voetbal, werd de thuisploeg vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd.

Dat leidde binnen een half uur tot een 2-0-voorsprong. Na een kwartier was Bryan Limbombe het eindstation van een rappe aanval over rechts. Nog een kwartier later kon Guus Joppen een verlengde corner binnen tikken, waarmee het verzet van FC Dordrecht eigenlijk wel gebroken was.

In het uur dat volgde kregen de Kerkradenaren meer dan genoeg mogelijkheden om naar een grote score uit te lopen, maar dat gebeurde niet. De ploeg was bij vlagen ongelooflijk slordig in de counter, terwijl de Schapekoppen alle ruimte gaven aan Roda om tot uitgespeelde kansen te komen. Benjamin Bouchouari kwam nog het dichtst bij een goal; zijn afstandsschot werd door Liam Bossin uit de hoek getikt.

Header: Roda JC Live