Efficiënt Roda JC walst over DVS heen

Roda JC Kerkrade heeft zonder problemen de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In Ermelo werd de gastheer, DVS ’33, met 0-6 verslagen.

Aanvankelijk duidde niets op een gemakkelijke avond voor de Kerkradenaren, want de thuisploeg nam enthousiast het initiatief. De derdedivisionist wist het veldoverwicht ook om te zetten in enkele flinke kansen, maar wist deze niet te benutten. De gewenste efficiëntie toonde Roda JC wel. De eerste keer dat Roda in de zestien van DVS wist te komen, leverde de Kerkradenaren meteen een penalty op. Deze werd benut door Mario Engels.

In de minuten daarna leek DVS elk moment de gelijkmaker te kunnen scoren, maar uit het niets wist Ba-Muaka Simakala vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. In de blessuretijd deed hij dat kunstje nog eens over, door er 0-3 van te maken. In de tweede helft kwam Roda JC vervolgens beter voor de dag. De gastheren, spelend in het geel-zwart, wisten niet meer zo veel kansen te creëren als in de eerste helft, en de Kerkradenaren wisten juist weer wel het net te vinden.

Tim Väyrynen tekende met zijn eerste Roda JC-treffer voor de 0-4, waarna Gyliano van Velzen en Livio Milts de eindstand bepaalden op 0-6. Donderdagavond vindt de loting plaat voor de volgende ronde van de KNVB-beker.