Roda JC overtuigt in Leeuwarden en verslaat Cambuur: 0-1

Roda JC Kerkrade heeft SC Cambuur de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. In Leeuwarden was de ploeg van Robert Molenaar met 0-1 te sterk door een doelpunt van Gyliano van Velzen.

Bij het ingaan van deze speelronde was Cambuur de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie en dus nog ongeslagen. De Leeuwarders konden bogen op een ongeslagen reeks van dertien competitiewedstrijden. Eerder deze week had de ploeg van René Hake wel verlenging nodig tegen Scheveningen in de KNVB-beker.

Die verlenging leek nog in de benen te zitten in de eerste helft, want daarin kwam Cambuur er nauwelijks aan te pas. Na vijf minuten miste Mathieu namens de thuisploeg een grote kans, maar vanaf dat moment was het Roda dat de klok sloeg. Doelman Xavier Mous lag echter knap in de weg bij schoten van Mitchel Paulissen en Ba-Muaka Simakala. In die veertig minuten hadden de Kerkradenaren weinig te vrezen van de thuisploeg.

Ook in het tweede bedrijf kreeg Cambuur de eerste grote kans, via de rappe Issa Kallon. Hij schoot echter over. Aan de overkant kwam Roda JC wel tot scoren. Een schot van Mario Engels werd nog gepareerd door Mous, maar Gyliano van Velzen was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Na de openingstreffer nam Cambuur het initiatief in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen van de Leeuwarders leidde dit niet. Slechts één keer was ingrijpen van Muyters serieus nodig. Roda wist juist nog wel twee maal gevaarlijk te worden via counters, maar verzuimde deze mogelijkheden goed uit te spelen. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-1, een verdiende overwinning voor Roda JC.

De Kerkradenaren stijgen door de overwinning naar de zevende plaats op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live