Einde carrière voor Rutjes, Rotterdammer blijft wel behouden voor Roda JC

Nathan Rutjes zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De inmiddels voormalig middenvelder blijft wel behouden voor Roda JC.

Dat maakt de Kerkraadse club maandagmiddag bekend op de clubwebsite.

Trainer
Rutjes zal bij Roda zich onder meer ontfermen over maatschappelijke activiteiten, iets waar hij zich in de afgelopen jaren al vaker aan conformeerde. Daarnaast gaat de inmiddels voormalig middenvelder aan de slag als assistent-trainer van Roda JC onder-17 en zal hij bij de KNVB de trainersopleiding UEFA A gaan volgen.

Publiekslieveling
Sinds de zomer van 2014 stond Rutjes onder contract in Kerkrade, toen Roda hem samen met Tom van Hyfte overnam van MVV Maastricht. De geboren Rotterdammer groeide uit tot een publiekslieveling in het Parkstad Limburg Stadion, vooral door zijn tomeloze inzet, agressieve spel en opvallende haardos.

Reservebank
In de afgelopen seizoenen zat hij echter vooral op de reservebank, waarbij hij onder de huidige coach Robert Molenaar ook amper op invalbeurten kon rekenen. In totaal stond Rutjes in 61 officiële duels namens Roda JC binnen de lijnen. Zijn contract liep deze zomer af.