Van Veldhoven: “Gnjatic hopelijk volgende week fit”

Het moge bekend zijn dat de keuzemogelijkheden voor Robert Molenaar in de selectie van Roda JC beperkt zijn. Dit geldt zeker voor het middenveld, waar Ognjen Gnjatic één van de sterkhouders moet zijn. Hij is echter wederom geblesseerd.

In de eerste helft van het vorige seizoen werd de Bosniër ook geplaagd door langdurig blessureleed. Tijdens de voorbereiding liep hij opnieuw een kwetsuur op. In gesprek met L1 stelt directeur Harm van Veldhoven goede hoop te hebben dat Gnjatic vanaf komende week weer volledig mee kan trainen met de selectie.

Dat is noodzakelijk, want met name controlerend zijn de keuzemogelijkheden dun bezaaid. Mohamed El Makrini is normaal gesproken de tweede optie op de ‘nummer 6’-positie, maar maakte tijdens de voorbereiding nog geen overtuigende indruk. El Makrini is wel ruimschoots de meest ervaren man voor de positie en verdient daar ook naar, met een comfortabel Eredivisie-salaris. Nathan Rutjes is gestopt met profvoetbal, waardoor de keuze beperkt is.

Afgelopen zaterdag, in het oefenduel met FC Den Bosch, koos Molenaar verrassend voor Niels Verburgh op de positie van controleur. De jonge Belg is overgekomen met als doel een plek in de centrale verdediging in te nemen, maar werd dus nu al een linie naar voren geschoven. Volgens Van Veldhoven moet daar niet te veel achter gezocht worden: “In een voorbereiding wil een trainer wel eens iets proberen, wie wel en wie niet start wil niet altijd iets zeggen. Maar voor sommigen betekent het ook dat er een schepje bovenop mag, er moet een gezonde concurrentie zijn.”

Duidelijk is dat beide spelers in de etalage staan. Een verkoop van één van beide zou kostbare salarisruimte vrijmaken voor de Kerkradenaren, alhoewel de prioriteit ligt bij een versterking in de voorhoede. Roda JC hoopt ook te profiteren van ‘buitenkansjes’, die op het laatste moment bij sterkere ploegen buiten de boot vallen.

Foto: Roda JC Live