El Makrini volgende toevoeging aan selectie Roda JC

Mohamed El Makrini tekent in Kerkrade een contract voor 2,5 jaar. Diverse media uit zowel Nederland als Denemarken melden dat Mohamed El Makrini de volgende toevoeging is aan de selectie van Yannis Anastasiou. De middenvelder, met een verleden bij SC Cambuur Leeuwarden, komt over van de Deense eersteklasser Odense BK.

El Makrini begon zijn carrière bij FC Den Bosch, waar hij na zes jaar overstapte naar de club uit de Friese hoofdstad. In de zomer van 2015 tekende hij zijn eerste buitenlandse contract bij de Deense subtopper, waar hij nu met nog een halfjaar contractduur te gaan mag vertrekken. El Makrini kan het beste uit de voeten als verdedigende middenvelder, maar is ook centraal op het middenveld inzetbaar. Transfermarkt.nl schat zijn marktwaarde op zo’n 600.000 euro.

Update 14:00 – Roda JC Kerkrade heeft op haar website bevestigd dat Mohamed El Makrini over wordt genomen van Odense BK. De verdedigende middenvelder tekent een contract voor 2,5 seizoen bij de geel-zwarten.

El Makrini had nog een doorlopend contract van een half jaar bij de Deense subtopper. Ton Caanen: “Mohamed stond al enige tijd op ons lijstje. Hij is basisspeler bij Odense BK en we zijn verheugd dat hij desondanks de overstap naar ons maakt. Hij kent het Nederlandse voetbal en heeft ervaring in de Eredivisie.” El Makrini is de zesde winteraanwinst van Roda JC, en de eerste Nederlandse. Hij is geboren in Utrecht.

Header: Roda JC Live