Ook Gyliano van Velzen in vizier van Roda JC

Dat Roda JC Kerkrade nog lang niet klaar is op de transfermarkt, is wel duidelijk. Nadat vanochtend bekend werd dat er gepraat is met Thulani Serero (Ajax), weet Voetbal International nu te melden dat er ook interesse is in Gyliano van Velzen.

Van Velzen, 22 jaar, staat nu nog op de loonlijst van FC Volendam. De Palingclub, die derde staat in de Jupiler League en dus om promotie strijdt, is duidelijk niet van plan om Van Velzen zo maar te laten gaan. De aanvaller is dit seizoen een vaste waarde aldaar: hij startte elke wedstrijd in de basis, normaal gesproken op zijn favoriete positie van linksbuiten.

‘De gesprekken verlopen heel moeizaam’, zegt de zaakwaarnemer van Van Velzen tegen Voetbal International. ‘Volendam wil Gyliano duidelijk niet kwijt. Het is afwachten hoe de onderhandelingen verder zullen gaan verlopen.’ Van Velzen leverde dit seizoen in 26 wedstrijden 11 assists af bij ‘de Heen en Weer’ en kwam zelf bovendien 4 keer tot scoren. Daarmee is hij van groot belang in de promotie-aspiraties van de club.

Eerder deze transferperiode versterkte Roda haar flanken al met Beni Badibanga, die overkwam van Standard Luik.