Roda mikt op verlenging ongeslagen thuisreeks tegen MVV

Al sinds 1991 verloor Roda JC in eigen huis niet meer van MVV. Vrijdagavond, in opnieuw een verlaten Parkstad Limburg Stadion, hopen de Kerkradenaren belangrijke punten te pakken en daarmee die reeks voort te zetten.

De Zuid-Limburgse derby, het is altijd een beladen potje. Dat bleek afgelopen najaar weer, toen de uitwedstrijd in De Geusselt niet in één, maar in twee delen moest worden gespeeld. Het zal de autoriteiten dan ook niet slecht uitkomen dat de wedstrijd weer achter gesloten deuren plaatsvindt. Corona houdt immers weer flink huis in Nederland.

Ontmanteld
Het betekent wel dat de derby qua sfeer opnieuw ontmanteld wordt. Eigenlijk is het een anticlimax, op deze manier weer aan de competitie beginnen, maar het affiche had slechter gekund. Garantie voor een spektakelstuk is de derby in Kerkrade de laatste tijd echter niet. Waar het in Maastricht vaak erg entertainend is, valt dat in Kerkrade tegen. In recente jaren springt de door Roda gewonnen play-off-finale in 2017 het meest in het oog, maar buiten de enorme spanning om was ook dat geen leuke wedstrijd.

Wellicht kwam de editie van januari 2020 nog het meest in de buurt. Na een vroege staking door rook vanaf de tribunes, liep MVV terecht uit naar een comfortabele 0-2-voorsprong. Maar in de laatste minuut boog Roda het alsnog om: een foute terugspeelbal van Joeri Schroijen en een ketser van Nigel Bertrams zorgden alsnog voor een gelijke stand.

Versterking
Een gelijkspel zal morgen voor Roda JC niet als genoeg voelen. In Maastricht (1-1) was Roda in de tweede helft verreweg de betere, maar zoals wel vaker vergat de ploeg zichzelf te belonen. Dat zal in Kerkrade anders moeten, wil Roda de aansluiting met de subtop houden. Daarvoor zijn alleen drie punten voldoende. Waarschijnlijk zullen de gebruikelijke elf namen die punten moeten gaan binnenhalen, al heeft trainer Jurgen Streppel wel beschikking over een bredere selectie. In de afgelopen week hengelde Roda namelijk drie spelers binnen: middenvelder Tomer Altman, die al een tijdje op proef was, kreeg een contract, en op amateurbasis werden Jamie Yayi Mpie en Dehninio Muringen vastgelegd. De verwachting is niet dat deze drie tegen MVV al in actie komen.

MVV bivakkeert in de brede middenmoot van de Eerste Divisie, waar het verschil tussen één keer winnen en één keer verliezen plek 10 of plek 17 kan zijn. Het team van Klaas Wels heeft een zeer wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug. De wedstrijden die MVV op basis van de ranglijst moet winnen, worden vaak ook gewonnen, maar hoger geplaatste ploegen krijgen de Maastrichtenaren niet te pakken. De laatste overwinning van de Sterrendragers dateert alweer van 19 november, tegen seizoensteleurstelling Almere City FC.

Wedstrijdinformatie
Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Jensen, Absalem – Vossebelt, Emmers, Bouchouari – Limbombe, Vente, Pflücke.

De wedstrijd in Kerkrade begint vrijdagavond om 21:00 uur en staat onder leiding van Rob Dieperink. Zoals gebruikelijk is de wedstrijd live te volgen via www.twitter.com/RodaJClive.

Roda JC – MVV
Gespeeld: 28
Winst Roda JC: 16
Gelijkspel: 7
Winst MVV: 5
Doelsaldo: 56 – 31 (+25)

Foto: Roda JC Live