EVV neemt twee Roda JC’ers over

Twee spelers van Roda JC Kerkrade zullen deze zomer de overstap maken naar de amateurs van EVV Echt. Reservedoelman Yannick Derix en beloften-speler Lars Peeters ruilen het geel-zwarte tenue in voor het blauw-wit van de deelnemer aan de Derde Divisie, zoals de Topklasse vanaf het komende seizoen zal gaan heten.

Dat meldt de vereniging uit Midden-Limburg, waartegen Roda recentelijk nog een oefenwedstrijd speelde (0-3), op haar website. Voor Derix, die eerder bij MVV Maastricht actief was, komt daarmee een einde aan een tweejarig verblijf bij de Koempelclub. In de zomer van 2014 werd de doelman voor één seizoen vastgelegd, waarna de verbintenis een jaar geleden met nog een jaar verlengd werd. Uitzicht op speelminuten in de hoofdmacht had Derix nooit; zijn optredens bleven beperkt tot duels voor Jong Roda JC en (delen van) een aantal oefenwedstrijden van de Kerkraadse hoofdmacht, aangezien hij derde keus was achter Benjamin van Leer, Bram Verbist en Nick Wolters.

Lars Peeters, die bij voorkeur als vleugelverdediger speelt, speelde in verschillende jeugdelftallen van de Eredivisionist. In de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 pakte hij de nodige minuten mee in de oefenwedstrijden ter voorbereiding op Roda’s Eredivisie-terugkeer en was hij een tijdje de stand-in voor Ard van Peppen. Tot een Eredivisiedebuut zou het echter niet komen, en ook bij de beloften was het perspectief troebel.

Header: Roda JC Live

Comments (18)

Comments are closed.