Throwback Tuesday | Een jaar na die historische middag in Breda

31 Mei 2015. Het is een datum die, als het goed is, bij de trouwe Roda-supporter voor altijd in het geheugen gegrift zal staan. Vandaag is het exact één jaar ná Roda’s legendarische 1-2 zege (na verlenging) bij NAC Breda, waarmee op miraculeuze wijze een onverwacht snelle terugkeer naar de Eredivisie werd bewerkstelligd. Roda JC Live blikt terug op die dag, met de ervaringen, artikelen, tweets en foto’s van toen.

31 MEI 2015
RODNAC Paulissen ( (c) ProShots)00:00 uur: Voorbeschouwing | Ultieme alles-of-niets-ontknoping in Breda (www.rodajclive.nl)
“Der Tod oder die Gladiolen. The death or the gladioli. Een zeer bekend Nederlands voetbaltrainer bezigde dit gezegde een aantal maal in het buitenland en onze eigen Rick Plum doet nu hetzelfde: het duel tegen NAC Breda is een duel om de dood of de gladiolen. Roda JC Live blikt vooruit op de confrontatie in het Rat Verlegh Stadion.”

11:07 uur: Vanuit Zuid-Limburg vertrekt de Roda JC Live-mobiel met volle vaart richting Noord-Brabant. Op dat moment wisten we nog niet wie er later die dag zou janken in Breda.

13:25 uur: In de persruimte komen de opstellingen binnen. Onze trots start met de volgende elf namen: Benjamin van Leer – Henk Dijkhuizen, Guy Ramos, Arjan Swinkels, Ard van Peppen – Hicham Faik, Tom van Hyfte, Mitchel Paulissen – Edwin Gyasi, Anco Jansen, Marc Höcher. 

14:29 uur: Enkele tellen voor de aftrap van het cruciale duel. Roda wordt in een toch al kolkend Rat Verlegh Stadion gesteund door zo’n 1000 luidruchtige meegereisde Koempels.

15:15 uur: Op slag van rust slaat Roda haar slag. Of we daar blij mee waren? Uhm, best wel, ja.

16:27 uur: De spanning is om te snijden. Met trillende handen probeert uw redacteur het live-verslag aan elkaar te tweeten, wat leidt tot spelfouten en haast filosofische wijsheden…

16:34 uur: NAC komt via nota bene Limburger Dirk Marcellis terug tot 1-1, en daarmee kantelt het momentum voor de zoveelste keer. Of de bal écht over de lijn was? Dat zullen we waarschijnlijk nooit zeker weten. We hebben zo onze vraagtekens… NACROD Marcellis ( (c) De Telegraaf)
16:51 uur: Het moment dat geen verder commentaar behoeft. De beelden zijn van FOX Sports, het kippenvelmoment is voor ons allemaal.

17:04 uur: Het is gebeurd! Iedereen houdt zijn adem in bij de vrije trap van Tighadouini in de slotseconde, maar dan is het afgelopen!

17:23 uur: Nooit meer naar Limburg?! Guess who’s back!!

NACROD Guess Who's Back 1723(Het mag geen verrassing heten dat dit Roda JC Live’s meest ge-like’te foto ooit is)

NACROD opkomst ( (c) Roda JC Live)17:37 uur: Wedstrijdverslag | Roda promoveert na verlenging in Breda: 1-2 (www.rodajclive.nl)
“Het wonder van Breda heeft zich voltrokken: Roda JC Kerkrade voetbalt na één seizoen in de Jupiler League volgend seizoen weer in de Eredivisie. Na de nipte 0-1 nederlaag in het eigen Parkstad Limburg Stadion werd NAC Breda in een krankzinnige en bloedstollende wedstrijd na verlenging met 1-2 verslagen. Tom van Hyfte tekende met twaalf minuten te voetballen voor de beslissende goal.”

17:43 uur: In de kleedkamer zien we met eigen ogen hoe NAC-trainer Robert Maaskant de Koempels oprecht komt feliciteren met de promotie. Vervolgens is er de gelegenheid om een aantal spelers te interviewen en vloeit het bier rijkelijk.

19:47 uur: Dezelfde Roda JC Live-mobiel die eerder op de dag richting Breda reed, is, nadat de gemoederen rondom het Rat Verlegh Stadion weer bedaard zijn, onderweg naar Kerkrade voor de huldiging op de Markt. Juist, de A76, niet de A2.

21:30 uur: De Markt staat natuurlijk al urenlang bomvol. Er wordt gefeest en gezongen!

23:00 uur: Beelden van LOOtv rondom de huldiging van de selectie

1 JUNI 2015
RJC Huldiging11:36 uur: Roda JC door duizenden supporters onthaald op de Markt (www.rodajclive.nl)
“Roda JC Kerkrade heeft gisteravond na haar promotie door duizenden supporters een warm ontvangst gekregen op de Markt in Kerkrade. Daar ontstond, met spelers en supporters, een groot volksfeest na de promotie naar de Eredivisie. Bovendien werd aan aanvoerder Ard van Peppen de Gouden Stier uitgereikt; de prijs voor promotie via de nacompetitie.”

 

NACROD Paulissen 0-1 ( (c) Pro Shots)12:10 uur: “We wisten dat ze bij 0-1 in paniek zouden raken” (www.rodajclive.nl)
“Gistermiddag promoveerde Roda JC Kerkrade na een ongekende kraker richting de Eredivisie. Na afloop verschenen verschillende spelers, waaronder Mitchel Paulissen, voor de camera’s van FOX. Later vandaag brengt Roda JC Live nog exclusieve interviews met Tom van Hyfte, Marc Höcher en Rick Plum.”

 

NACROD Van Hyfte ( (c) Pro Shots)21:23 uur: Exclusief | Reacties Höcher en Van Hyfte vanuit de kleedkamer (www.rodajclive.nl)
“Het zal niemand ontgaan zijn dat Roda JC gisteren in Breda promotie naar de Eredivisie wist veilig te stellen, door het sterker ingeschatte NAC Breda na een ware veldslag met 1-2 (na verlenging) richting de Jupiler League te schieten. Roda JC Live was erbij en peilde na afloop van het duel de stemming in het Roda-kamp in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion.”

2 JUNI 2015

NACROD feest17:14 uur: Nabeschouwing | Historische zondagmiddag in Breda (www.rodajclive.nl)
“Normaal gesproken bent u van ons gewend dat we één dag na de wedstrijd met een nabeschouwing van dat duel op de proppen komen. De terugblik op de enerverende zege op NAC Breda (1-2 na verlenging), waarmee Roda JC het Eredivisieschap voor komend seizoen veiligstelde, heeft iets langer op zich laten wachten; ook onze redactie is pas amper van het duel bekomen. Maar bij deze: de nabeschouwing van de play-off-finale, waarin een vastberaden Roda de langste adem bleek te hebben.”

Header: Roda JC Live

Comments (40)

Comments are closed.