Falkenburg: “Vaker getoond dat we team met veerkracht zijn”

Na 83 minuten werd hij zaterdagavond gewisseld. Voor middenvelder Erik Falkenburg volgden nog een paar zenuwslopende minuten vanaf de bank. “Het was superspannend om naar te kijken, maar ik had er wel vertrouwen in.”

De ploeg van Jurgen Streppel probeerde het spel van De Graafschap te ontregelen door vroeg druk te zetten. Volgens Falkenburg ging dat heel aardig. “Ons plan kwam er in de eerste helft heel redelijk uit. Zij hadden moeite om de ballen goed neer te leggen via Van de Pavert. Bovendien konden wij in de omschakeling wel wat gevaar stichten, wat ook leidde tot de 0-1.”

Wie hoopte dat de openingstreffer de genadeklap zou zijn voor de Superboeren, kwam bedrogen uit. Amper drie minuten later was het alweer gelijk. “Dat was doodzonde en dan moet je even schakelen”, erkende Falkenburg. “We hebben al vaker getoond dat we een team zijn met veerkracht. Dat hebben we ook nu gedaan en dat geeft vertrouwen richting de komende – hopelijk twee – wedstrijden. Iedereen weet dat we een wedstrijd kunnen ombuigen.”

In de play-offs neemt Falkenburg geen speciale rol in binnen de groep, ondanks zijn status als play-off-expert. “Iedereen moet de nacompetitie zelf ervaren. We hebben ook rasvoetballers in de groep, zoals Benji en Klaasen. Die hoef je echt niets te vertellen over dit soort wedstrijden. Wij moeten gewoon doortrekken waar we nu mee begonnen zijn.”

Foto: Roda JC Live