Mogelijk publiek in play-offs, ministerie: “morgen besluit”

Het gerucht gaat dat publiek welkom is in het restant van de play-offs. Het zou daarbij zowel gaan om de play-offs om Europees voetbal als de welbekende nacompetitie, waarin Roda JC donderdag een uitwedstrijd speelt tegen N.E.C. uit Nijmegen.

Jan Joost van Gangelen gaf zondagmiddag tijdens de live-uitzending van ESPN aan dat maandag waarschijnlijk bekend wordt gemaakt dat publiek welkom is bij de seizoensontknopingen. “Ik kan het je niet beloven, maar geloof me maar”, waren de woorden van de presentator.

Het zou betekenen dat Feyenoord, FC Utrecht, N.E.C. en FC Emmen het thuisvoordeel kunnen benutten. Al vanaf het begin van het seizoen was duidelijk dat de play-offs, ook met publiek, maar over één wedstrijd gespeeld zouden worden. Gezien de late start van het seizoen was het anders niet mogelijk om op tijd klaar te zijn voor het Europees Kampioenschap dat deze zomer wordt gespeeld.

Desgevraagd laat de persvoorlichter van de KNVB weten dat er nog niets definitief is. “Er wordt gesproken met de overheid.” De bond laat weten zich in te zetten voor publiek bij de wedstrijden. “Clubs die thuis spelen zijn al onder voorbehoud gestart met de kaartverkoop voor de wedstrijden”, aldus de persvoorlichter. Opvallend, want daar is door alle vier de clubs nog niets over gecommuniceerd.

Update 19:00 – een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bevestigt dat er morgen een besluit wordt genomen over toekomstige testevenementen. “Daarin wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om de play-offs als testevenementen te organiseren.” Het gaat daarbij om zowel de promotie/degradatie- als de Europese play-offs.

Foto: Roda JC Live