FC Den Bosch wint in slotfase van zielloos Roda JC

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van laagvlieger FC Den Bosch. Tijdens een wedstrijd die het aanzien niet waard was, tekende Nikolaj Moller in de slotfase voor de winnende treffer.

Het begin in het Parkstad Limburg Stadion was nog veelbelovend. Onder een heerlijke lentezon voetbalde Roda zich naar de eerste kans van de wedstrijd, maar Dylan Vente tikte een voorzet van dichtbij naast. Ook Bryan Limbombe, die na lange tijd weer in de basis mocht beginnen, kwam in de buurt van een treffer. Zijn schot verdween eveneens naast het doel. Aan de andere kant kwam FC Den Bosch eenmaal gevaarlijk voor de goal, maar een goede voorzet werd door de Bossche aanval gemist.

Terwijl de zon plaatsmaakte voor regen, hagel en snijdende wind, zakte het niveau van de wedstrijd verder en verder weg. Beide ploegen grossierden in fouten en waren aanvallend onmachtig. Het maakte het duel langdradig en saai, iets waar ook een aantal wissels geen verandering in konden brengen. Met schoten van Limbombe en invaller Arjen van der Heide maakte Roda nog het meeste aanspraak op de zege, maar het was veel te weinig om daadwerkelijk drie punten te halen.

Sterker nog, uiteindelijk gingen de punten mee naar Noord-Brabant. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd verkeerd ingeschat door Moritz Nicolas. De Duitse keeper kwam te laat, waardoor Nikolaj Moller kon inkoppen. In blessuretijd werd het duel nog onvriendelijk en kreeg Roda een riante kans op de gelijkmaker. Vente miste echter een strafschop: de goed keepende Bossche goalie Wouter van der Steen bracht redding.

Foto: Roda JC Live