FC Groningen met 2-1 te sterk voor Roda JC

Roda JC Kerkrade weet weer wat verliezen is. In het Noordlease Stadion was FC Groningen met 2-1 te sterk. De doelpunten werden gescoord door Ritsu Doan, Jesper Drost en Chris Kum.

De wedstrijd in Groningen kende aanvankelijk een gezapige start. In de eerste twintig minuten kwamen beide teams nauwelijks tot een kans. Desondanks stond de thuisploeg op dat moment met 1-0 voor, aangezien Doan na een kwartier met een loepzuiver schot de plaatselijke FC op voorsprong zette. Tot de rust bleef FC Groningen de betere partij, en Roda mocht dan ook gelukkig zijn dat het met een marge van slechts één doelpunt de rust in ging.

Vlak na rust vergrootte de thuisploeg echter alsnog de voorsprong. De voor Mimoun Mahi ingevallen Jesper Drost schoot van dichtbij de 2-0 tegen de touwen. Pas na die treffer ging Roda een vuist maken, op het moment dat Dani Schahin en Donis Avdijaj reeds gewisseld waren. Beiden kregen een gele kaart en zijn daarom aanstaande woensdag geschorst. Nadat Maecky Ngombo en Livio Milts de basisspelers hadden vervangen, kwam Roda plots op 2-1: Chris Kum knalde een afvallende bal in het doel. Vervolgens trachtte Roda nog uit alle macht om de gelijkmaker te forceren, maar tot al te serieuze kansen kwam het niet.

Door de nederlaag is het gat naar FC Groningen opgelopen tot zeven punten. NAC Breda staat op vier punten afstand. De Kerkradenaren bivakkeren op de zestiende plaats op de ranglijst.