‘FC Ingolstadt wil verdediger wegplukken bij Roda JC’

De kans dat Roda JC nog een speler ziet vertrekken gedurende de transferperiode is groot, meldt Voetbal International. FC Ingolstadt 04 heeft verregaande interesse getoond in Fréderic Ananou.

Update 23:15 De Limburger meldt dat Ananou bij FC Ingolstadt een 3,5-jarig contract tekent. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen binnen de club, aldus de krant. De transfersom is niet bekend. Op bevestiging van beide clubs is het nog wachten.

Ananou doorliep de jeugd van 1. FC Köln, waarna Roda JC hem in de zomer van 2016 transfervrij naar Kerkrade haalde. De destijds 18-jarige speler werd gescout door Eric van der Luer. Sindsdien speelde de verdediger 29 Eredivisie-wedstrijden en drie duels in de KNVB-Beker voor de Kerkradenaren. Met name in zijn eerste seizoen onder trainer Yannis Anastasiou was Ananou één van de weinige spelers die consequent een voldoende wist te halen. Dit seizoen zijn de prestaties van de Duitser echter wisselvalliger; afgelopen zaterdag schutterde hij nog opzichtig tegen FC Twente.

Desondanks wil Ingolstadt de verdediger graag terug naar zijn thuisland halen, meldt het voetbalweekblad. De club ziet potentieel en voor Ananou zou het een forse financiële verbetering betekenen. Ingolstadt doet volop mee in de strijd om promotie naar de 1. Bundesliga.

Voor Roda JC is het een kans om geld te verdienen aan Ananou. De verdediger heeft nog een contract tot komende zomer, waarbij Roda wel een optie heeft op een jaar verlenging. De zoektocht naar een potentiële vervanger voor de verdediger is reeds gestart door de Kerkradenaren.

Foto: Roda JC Live