FC Lienden volgende bekeropponent Roda JC

Roda JC Kerkrade stuit in de derde ronde van de KNVB Beker op FC Lienden. De Limburgers spelen op dinsdag 27, woensdag 28 of donderdag 29 oktober een uitduel in de Betuwe, tegen de ploeg die uitkomt in de Topklasse Zondag.

Dat wees de loting, die donderdagavond laat plaatsvond in Stadion De Kuip, uit. De KNVB zal vrijdag nog op de proppen komen met het complete speelschema voor de volgende bekerronde, inclusief data en aanvangstijden per wedstrijd. Roda behaalde de derde ronde van de KNVB Beker door woensdag met 0-3 te zegevieren bij Topklasse-club De Treffers. De doelpunten kwamen in Groesbeek op naam van Hicham Faik (vrije trap), Tomi Juric (zijn eerste in dienst van de club) en Tom van Hyfte (op aangeven van debutant De Silva). De Kerkradenaren vervolgen de reguliere competitie komende zondag met een uitduel bij FC Twente.

In januari van dit kalenderjaar speelde Roda een vriendschappelijk duel tegen FC Lienden, dat destijds resulteerde in een 3-0 overwinning voor de geel-zwarten door doelpunten van de inmiddels vertrokken Danny Schreurs en Paul Schröders (2x). In januari 2009 troffen beide ploegen elkaar ook al in het kader van de KNVB Beker: de Limburgers hadden toen de grootste moeite met de amateurvereniging, die destijds onder leiding van Hans Kraay junior een verlenging afdwong in het Parkstad Limburg Stadion. Roda zou uiteindelijk toch aan het langste eind trekken (2-0) door treffers van Andres Oper en Marcel De Jong.

Header: Roda JC Live