Verslag | Roda bekert verder in chaotische toernooiweek

Roda JC heeft zonder heel grote moeite de tweede ronde van de nationale beker bereikt. In Groesbeek werd de lokale vereniging De Treffers, rivaal van Jupiler League-club Achilles’29, met 0-3 aan de kant gezet. Voor de doelpunten tekenden Hicham Faik en Tomi Juric.

Kalezic koos ervoor om op volle oorlogssterkte de wedstrijd in het zuiden van Gelderland te beginnen. Niet heel gek, gezien de chaotische week die het nationale bekertoernooi doormaakt. Meerdere profclubs, waaronder Eredivisieconcurrent ADO Den Haag, sneuvelden tegen amateurclubs. Kalezic liet er echter geen gras over groeien en verving alleen het afwezige duo Noor en Boakye voor Van Son en Juric.

Roda begon het duel enigszins naar verwachting met een veldoverwicht en creëerde enkele aardige kansen, maar kon die kansen nog niet omzetten in doelpunten. Aan de overkant probeerde De Treffers de gaten te vinden, maar die waren op een enkele aanval na (waarbij Van Son ten koste van een gele kaart moest ingrijpen) schaars. Voor de rest speelde de thuisploeg vooral gedisciplineerd op de counter. Toch maakte Hicham Faik nog voor het rustsignaal de eerste goal voor de Limburgers, uiteraard uit een vrije trap.

Na de thee en de koekjes ging de stroom gele kaarten met enige vaart verder en mochten de Kerkradenaren aantekenen voor de tweede treffer van de avond. Juric profiteerde van gepruts in de defensie van de Groesbekers en tekende voor zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC. Vlak daarna volgde het tweede Australische persoonlijke feestje: Daniël de Silva mocht invallen als vervanger van Hicham Faik. Vervolgens kabbelde de wedstrijd vrij rustig voort en mocht Tom van Hyfte aantekenen voor de derde treffer van de avond, waarna de wedstrijd uiteraard gespeeld was. Al met al geen al te lastige avond voor Roda JC, dat in tegenstelling tot een aanzienlijk aantal andere BVO’s in de koker kan voor de derde ronde van de KNVB-Beker.

Header: Roda JC Live.

Comments (1)

Comments are closed.