Fortuna-supporters boos om ID-regeling

Supporters van Fortuna Sittard zijn eufemistisch uitgedrukt niet te spreken over de veiligheidsmaatregelen rondom de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en hun club. Op 25 januari brengt Fortuna een bezoek aan Kerkrade, maar supporters die willen meereizen, moeten een kopie van hun legitimatiebewijs inleveren.

Deze maatregel is door de lokale driehoek van de gemeente Kerkrade erdoorheen gedrukt naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de eerste editie van de derby in dit seizoen, die in Sittard werd afgewerkt. Toen werden er 29 mensen aangehouden, waarvan er vier uiteindelijk werden veroordeeld. Zij werden beschuldigd van het plegen van geweld tegen stewards, beveiligers en politiemensen en van het aanrichten van vernielingen in het Offermans Joosten Stadion.

De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Kerkrade hebben nu dus tot deze maatregel besloten. Het alternatief was dat er helemaal geen supporters van Fortuna aanwezig mochten zijn in Kerkrade. Via de sociale media laten Sittardenaren weten het een belachelijke maatregel te vinden en wordt er gedreigd met rechtsgang, maar burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade is allerminst onder de indruk. “Als mensen komen, zijn ze meer dan welkom en vinden ze het niet gepast, dan moeten ze thuisblijven”, zo verklaart de burgervader tegenover 1Limburg. “Het lijkt mij een hele normale regel. Dit gaat om zekerheid: zo weten we wie er komen. We willen niet dat er ongeregeldheden voorkomen en dat is ter beveiliging van de andere 13.000 mensen.”

Op Twitter meldt het account AwaydaysNL dat er bij ongeregeldheden rondom de wedstrijd Roda JC – Fortuna Sittard een week later in Maastricht geen uitsupporters van Roda JC welkom zijn. We willen iedereen via deze weg dan ook oproepen – voor zijn of haar eigen bestwil – zich fatsoenlijk te gedragen rondom de wedstrijd tegen Fortuna.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.