Gemeenteraad Kerkrade debatteert over uitstel huur

Vanavond (maandag) heeft de gemeenteraad van de gemeente Kerkrade gedebatteerd over het uitstellen van de huurbetaling door Roda JC Kerkrade. De club diende het verzoek daartoe begin december in bij de gemeente en recentelijk kwam het College van Burgemeester en Wethouders met het plan om de uitstel ook daadwerkelijk te verlenen.

Op de dag van de wedstrijd tegen FC Oss (4-3) gaf algemeen directeur Collard in de vergadering aan dat Roda de huur van januari, die vier ton bedraagt, niet zou kunnen voldoen. Ondanks veel kritische noten vanuit de raad, kwam het College dus later alsnog met het plan om Roda wederom uitstel van huurbetaling te verlenen. Wel vroeg zij aan de gemeenteraad om haar steun uit te spreken voor dit plan. Vandaag sprak de gemeenteraad daar dus over.

Sander Gorissen, die tevens lid is van het Platform Roda JC, was als gemeenteraadslid aanwezig bij deze vergadering. Via Twitter (@SanderGorissen) hield hij ons op de hoogte van de ontwikkelingen in het stadhuis. Het lijkt erop dat er het idee is geopperd om een aparte entiteit te creëren voor het stadionbeheer, zodat bedrijven bijvoorbeeld het gras of een skybox zouden kunnen huren. Dit zou impliceren dat een deel van de huur weg wordt gehaald bij de club zelf.

De oppositie is echter nog steeds niet onverdeeld positief over het plan. Op Twitter laat bijvoorbeeld GroenLinks-politicus Andy Rossel (@AndyRossel) zich minder positief uit over het plan. Op de website van de fractie van de PvdA heeft die partij ook haar statement gepubliceerd. Dat is hier te lezen.

Het is nog niet duidelijk of het plan van het College doorgang zal vinden, maar de wethouder heeft wel duidelijk gemaakt dat als dit plan niet doorgaat, het einde oefening is voor Roda JC Kerkrade.

Foto: Roda JC Live

 

Comments are closed.