Fraaie treffers bezorgen NAC winst tegen Roda JC

Ook de uitwedstrijd tegen NAC Breda heeft Roda JC geen punten opgeleverd. In het Rat Verlegh Stadion waren de Bredanaars met 4-2 te sterk.

De basis voor die nederlaag lag in de eerste helft, waarin de Kerkradenaren zeer matig voor de dag kwamen. Na een kwart wedstrijd stond het al 2-0 voor NAC, via een schot van Elías Már Ómarsson en een kopbal van Ezechiel Banzuzi. Ontluisterend was het om te zien hoe de Roda-verdediging bij beide goals de NAC-aanvallers geen strobreed in de weglegde. Beiden konden vrijstaand de bal achter doelman Rody de Boer knikken.

Tien minuten voor rust kwam Roda plots terug in de wedstrijd. Een kopbal van Dylan Vente werd gekeerd door Roy Kortsmit, maar bij de rebound van de oplettende Niek Vossebelt was Kortsmit kansloos. Nog voor rust was de marge van twee weer hersteld door een fraaie treffer van Victor Wernersson. Zijn afstandsschot was onhoudbaar voor De Boer, die vanwege een blessure van Moritz Nicolas voor het eerst in maanden weer mocht keepen.

In de tweede helft ging het duel meer gelijkop, al was Roda niet bij machte om grote kansen te creëren. Vooral Vossebelt was nog een aantal keer dichtbij met kopballen. Tien minuten voor tijd kwam de spanning toch nog terug in Breda, door een doelpunt van Arjen van der Heide. De invaller legde Wernersson in de luren en schoot vervolgens bekeken raak in de verre hoek.

Met enkele vrije trappen kwam Roda vervolgens nog in de buurt van het NAC-doel, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. De Boer gleed bij een uittrap ongelukkig uit. De bal belandde voor de voeten van Sabir Agougil, die van grote afstand de bal in het lege doel schoot. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Foto: Roda JC Live