Geen betaald voetbal tot 1 september, vrijdag overleg

Tot 1 september vinden er geen betaald voetbalwedstrijden plaats in Nederland, ook niet zonder publiek. Dat heeft minister-president Mark Rutte dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Alle vergunningsplichtige evenementen die zouden plaatsvinden tot en met 31 augustus vinden geen doorgang om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierdoor komt vroegtijdig een eind aan het voetbalseizoen 2019/2020.

Ook de KNVB heeft inmiddels niet meer het voornemen om de competitie uit te spelen. De bond zal eerst in overleg treden met de UEFA en gaat vrijdag met de clubs in conclaaf over de gevolgen van de afgelasting van de competitie.

Als reden voor de langdurige onduidelijkheid geeft de KNVB de financiële gevolgen van een aftasting van het seizoen. De bedrijfstak verkeert in zwaar weer. “Geprobeerd wordt om te voorkomen dat hierdoor clubs omvallen en banen uit het voetbal verdwijnen”, stelt de bond op zijn website. “Net als in andere delen van onze economie wordt gevochten om een bedrijfstak zo goed mogelijk te beschermen tegen de financiële gevolgen van de huidige crisis.”

Roda JC eindigt het seizoen – tenzij dat ongeldig wordt verklaard – op de zeventiende plaats in de Eerste Divisie. Daarmee is het slechtste seizoen sinds 1970/71 een feit.

Header: Roda JC Live