Van Veldhoven: ‘Twee plekken voorin én centrale verdediger zijn topprioriteit’

0

Een maand voor de start van de competitie is de selectie van Roda JC verre van compleet. Van paniek is bij de technische leiding van de club echter (nog) geen sprake. “Het is niet plezierig dat je met name voorin incompleet bent, maar we moeten geduldig zijn”, stelt technisch én tijdelijk algemeen directeur Harm van Veldhoven.

Twee plekken voorin
Met een selectie van zestien contractspelers is de spoeling dun voor trainer Robert Molenaar. Vooral in de aanval ontbreekt het aan dragende spelers. “De twee plekken voorin zijn onze topprioriteit”, bevestigt Van Veldhoven. “Vorige week hadden we ‘onze’ spits bijna in huis, maar hij tekende op het laatste moment bij een buitenlandse club.”

Centrale verdediger
Een andere positie die hoog op het lijstje van Van Veldhoven en consorten prijkt, is de linker centrale verdediger. De leegte die vertrekkend aanvoerder Adil Auassar daar achterlaat, kan niet alleen door nieuweling Niels Verburgh worden opgevuld. Sebastien Bassong, een Kameroener met jarenlange Premier League-ervaring, werd voor die positie afgetest, net als drie aanvallers die op proef waren bij de club.

Buiten de boot
‘Geduld’ is volgens de directeur het credo. “Spelers zijn in het begin van detransferwindow duurder dan nu. Daarnaast trekken clubs nu spelers aan, waardoor anderen daar buiten de boot vallen en vrijkomen. Daar moeten wij op inspelen, ook op spelers die in eerste instantie in de Eredivisie wilden spelen”, zegt Van Veldhoven.

Controleurs
Of de club ook nog moet anticiperen op een vertrek van de middenvelders OgnjenGnjatic en Mohamed el Makrini, liet Van Veldhoven in het midden. De salarissen van de beide controleurs drukken hevig op het eerste divisie-budget waarmee de club te werk moet gaan.

Share.

About Author

Roda-supporter sinds 'ie daar zelf iets over te zeggen had. Student met een voorliefde voor het schrijven van artikelen. Kritisch, maar altijd positief ingesteld. Sportgek in de ruimste zin des woords.

Comments are closed.

Copyright 2017 Rodajclive.nl - Webdesign by Disegno Web Solutions