Geen goals: Roda keert met verraderlijke uitslag terug naar Kerkrade

In een vol Yanmar Stadion is Roda JC Kerkrade er niet in geslaagd om Almere City FC op de knieën te krijgen: 0-0. De geel-zwarten zullen daardoor zondag in eigen huis moeten winnen om door te stomen naar de play-off-finale.

Beide ploegen raakten twee keer het aluminium.

Mogelijkheden voor de thuisploeg
Roda begon aardig aan de wedstrijd, maar behoudens een afstandsschot van Donis Avdijaj dat een meter aan de goal voorbij ging leverde dat geen kansen op. Het afwachtend startende Almere City nam daarop het initiatief in de wedstrijd over en dat resulteerde ook in mogelijkheden voor de thuisploeg: Jerge Hoefdraad kon niet profiteren van gegrabbel van Hidde Jurjus, de keeper pareerde een laag schot van Tom Overtoom en Javier Vet lanceerde een afvallende bal hard op de lat boven de Roda-goalie.

Slordig
De Kerkradenaren waren zelf slordig aan de bal in de eerste helft, tot frustratie van coach Robert Molenaar, die zag dat zijn ploeg de grootste moeite had om de bal in de ploeg te houden. Het overtuigender spelende Almere kon echter ook niet doordrukken, waardoor grote problemen uitbleven. Op slag van rust had Simon Gustafson zelfs voor de 0-1 kunnen zorgen, maar zijn schot spatte via Damien Mirani en keeper Chiel Kramer uiteen op de lat.

Weer de lat
Na de rust was het duel meer in balans. Overtoom mikte nét te hoog namens Almere City, waarna Roda een kans in drievoud om zeep hielp: Jannes Vansteenkiste schoot het leerwerk op de lat en in de rebound slaagden achtereenvolgens Gustafson en Dani Schahin er niet in om de bal alsnog over de lijn te werken. Even later was Roda opnieuw dichtbij een treffer toen Rosheuvel het eens van afstand probeerde: zijn poging verdween in het zijnet.

Laconiek
De op het oog laconiek spelende bezoekers kregen Almere echter maar niet in de houdgreep, ook doordat Ognjen Gnjatic verzuimde een vrije kopkans tot doelpunt te promoveren. Bij de rood-witten vloeiden de krachten zichtbaar weg, maar desondanks zag Sherjill MacDonald nog kans om in een counter de buitenkant van de paal naast Jurjus te raken. Gescoord zou er niet worden.

Zondag staat in het Parkstad Limburg Stadion de return op het programma. Net als vandaag wordt dan de bal om 20:00 uur aan het rollen gebracht. De winnaar neemt het in de finaleronde op tegen Telstar of De Graafschap.