Molenaar kritisch: “Het was niet goed genoeg”

Robert Molenaar was absoluut niet te spreken over het spel van Roda JC Kerkrade tijdens de uitwedstrijd tegen Almere City FC. De trainer stond regelmatig tierend langs de zijlijn, en was na afloop rustig, maar duidelijk: “Het was over de gehele lijn niet goed genoeg.”

“De eerste helft heeft Almere City aardig gebruikt gemaakt van mindere performances van ons”, erkende de oefenmeester. “We hebben het moeilijker gehad dan we gehoopt hadden. Veel spelers hadden het moeilijk.” Molenaar was niet tevreden over de pressing, waardoor Almere te veel aan voetballen toekwam. In de tweede helft ging dit beter. “Ik heb in de rust gezegd dat ze dieper moesten graven en zich beter aan de vaste afspraken moesten houden. Toen hadden we best kunnen winnen.”

Hoewel Molenaar aangaf het vertrouwen te houden, toonde hij zich realistisch. “We mogen er niet zeker van zijn dat het zondag wel even gaat lukken. We hebben genoeg te doen.”

Ook doelman Hidde Jurjus en aanvoerder Adil Auassar verschenen teleurgesteld voor de camera’s van FOX Sports. “Natuurlijk wilden we hier winnen. Nu moeten we zorgen dat we het zondag afmaken”, aldus de captain, die wel vertrouwen houdt. “Deze wedstrijd doet niet af aan het vertrouwen dat we in de laatste weken gekweekt hebben. Het gaat om zondag en de taak is duidelijk.”

Doelman Jurjus herstelde zich opnieuw van een grote fout in het begin van de wedstrijd. “Ditmaal heeft het gelukkig geen consequenties. Ik weet niet wat het is, maar de laatste twee wedstrijden gebeuren er plots de raarste dingen”, stelde Jurjus, die in de eerste helft een vrij simpele bal plots losliet. “Daarna heb ik volgens mij een prima wedstrijd gekeept.”

Zondag zal Roda moeten winnen van Almere City om door te gaan naar de volgende ronde van de play-offs.

Foto: L1