Geen profcontract in Kerkrade voor Robin Schoonbrood

Na een half jaar is Robin Schoonbrood alweer vertrokken bij Roda JC. De Kerkraadse club heeft besloten om de middenvelder geen contract aan te bieden.

De 22-jarige Schoonbrood kwam deze zomer transfervrij over van PSV, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Door langdurig blessureleed had hij al tijden geen wedstrijden gespeeld, en het was van tevoren bekend dat het hem flink wat tijd zou kosten om wedstrijdfit te worden. Daarom kreeg Schoonbrood een amateurcontract bij Roda JC, waarna in de winterstop geëvalueerd zou worden.

Dagblad de Limburger meldt nu dat er geen profcontract voor de Tilburger in het verschiet ligt, althans niet in Kerkrade. Na afloop van de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles was Schoonbrood juist nog positief over een verlenging van zijn verblijf. In gesprek met deze website gaf hij toen aan dat beide partijen wat hem betreft met elkaar door zouden gaan.

Zo ver komt het dus niet. De bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles blijft de enige keer dat Schoonbrood in de basis stond bij Roda JC. In totaal kwam hij tot 71 minuten voor het eerste elftal.

Foto: Roda JC Live