Geen winst bij debuut Van der Luer: gelijk tegen MVV

Eric van der Luer heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Roda JC Kerkrade niet met een overwinning kunnen opluisteren. In de Limburgse derby gaf Roda een voorsprong van 2-0 uit handen tegen MVV Maastricht: 2-2. 

De strijd om Zuid-Limburg, die werd afgewerkt met een leeg uitvak na strubbelingen over het aantal toegangskaarten voor MVV-supporters, kende een gezapige eerste helft. De wedstrijd begon nog spectaculair, met een grote kans voor Chance Simakala en een ouderwetse scrimmage voor het Roda JC-doel, dat werd verdedigd door Tom Muyters. Simakala faalde echter hopeloos in de afronding en aan de andere kant stonden Muyters, paal en lat een Maastrichtse treffer in de weg. Later in de eerste helft moest de Roda-doelman nog eenmaal knap reddend optreden op een schot uit de tweede lijn, maar daar bleef het bij.

In het tweede bedrijf was de start spectaculairder, met een vlotte treffer voor Roda JC. De thuisploeg kwam op voorsprong na een vlijmscherpe counter, die werd afgerond door Livio Milts. Hij werd bediend door Mart Remans, op het moment dat hij in buitenspelpositie stond. De vlag bleef echter omlaag.

Vrij snel daarna verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, opnieuw door een snelle uitbraak. Mario Engels stuurde ditmaal Remans weg, die niet twijfelde en de bal achter Luuk Koopmans schoot. Daarna zakte Roda terug en liet het initiatief aan MVV. Het duurde een tijd voordat de Maastrichtenaren zich daar raad mee wisten, maar tien minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer van de voet van Anthony van den Hurk. Na een vlotte aanval over links kon de spits ongehinderd binnenschieten.

Nog geen vijf minuten later volgde de tweede goal van de bezoekers, ditmaal van Jordy Croux. Wederom konden de Sterrendragers over links doorbreken. Na goed terugleggen van Joeri Schroijen scoorde Croux zonder twijfel de gelijkmaker. In de blessuretijd was MVV nog dichtbij de winnende treffer, terwijl Roda JC niet meer bij machte was om een slotoffensief te produceren. Hierdoor eindigde de derby onbeslist.

Foto: Roda JC Live