Roda JC blameert zich tegen Helmond Sport: 4-0

Roda JC Kerkrade heeft een gênante nederlaag geleden op bezoek bij Helmond Sport: 4-0. Doelpuntenmakers aan de zijde van de thuisploeg waren Poelmans, De Braal en Naudts, die voor twee treffers tekende.

De wedstrijd op Sportpark De Braak ging met een vertraging van een kwartier van start, doordat één van de lichtmasten een tijd lang dienst weigerde. Toen het euvel was verholpen en scheidsrechter Sander van der Eijk had gefloten voor de start, begon de wedstrijd rustig. Beide ploegen kwamen in het eerste kwart niet tot grote kansen, totdat Mart Remans plots vrijstaand kon inkoppen. Hij plaatste de bal echter precies in de handen van doelman Van Gassel.

In de tegenstoot toonde Helmond zich een stuk effectiever, want uit een vlijmscherpe counter werd de 1-0 gescoord. Joeri Poelmans kon afronden, terwijl zijn tegenstander Henk Dijkhuizen in geen velden of wegen te bekennen was. Vervolgens gebeurde er tot de rust weinig meer, al moest Roshon van Eijma in de extra tijd het veld geblesseerd verlaten.

Toen iedereen weer goed en wel op zijn plaats zat, schoot Roda aardig uit de startblokken, met een schietkans voor Livio Milts. De bal verdween echter naast. Daarna nam Helmond Sport de regie stevig in handen. Na dramatisch verdedigen bij een corner kon Arne Naudts vrijstaand de 2-0 in de verre hoek schieten. Doelman Tom Muyters was hierbij kansloos. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist, door de 3-0 van Naudts. Opnieuw viel het doelpunt uit een hoekschop: ondanks dat alle spelers van Roda JC in de eigen zestien stonden, kon de bal zo worden ingekopt. Uiteindelijk gaf Naudts het laatste tikje.

In de blessuretijd maakte De Braal, wederom uit een corner, de vierde treffer voor de thuisploeg, die in dit kalenderjaar nog niet gewonnen had. Bovendien won Helmond slechts twee van de voorgaande 37 wedstrijden. Na afloop van de wedstrijd gingen de meeste spelers in gesprek met de woedende uitsupporters. Roda JC haalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten en bivakkeert nu op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live