Gehavend De Graafschap naar Kerkrade voor storminhaalwedstrijd

Wat enkele weken geleden nog niet doorging, staat nu wel te gebeuren: Roda JC en De Graafschap gaan de krachten meten in het Parkstad Limburg Stadion. Een uitgelezen kans om de Superboeren verder op achterstand te zetten.

Geen storm, geen Eunice, maar een aangename lenteavond. Dat lijkt het maandag te gaan worden in Kerkrade. De zware windstoten zijn inmiddels al een tijd het land uit en ook bij Roda JC heerst er serene rust. Na de overwinning in Oss lijken de play-offs een zekerheidje te zijn, al kan een verrassende periodewinnaar de boel nog op de kop zetten. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, zou het daarom fijn zijn als de ploeg van Jurgen Streppel nog een paar plekjes stijgt op de ranglijst.

In Doetinchem stormt het juist flink, ondanks het mooie weer. De Graafschap, de ploeg die vorig seizoen nog op een haar na promoveerde, moet zich misschien wel zorgen maken of het de play-offs wel haalt. De Superboeren zijn al weken hopeloos uit vorm en wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Afgelopen vrijdag verloor het elftal van Reinier Robbemond kansloos op bezoek bij NAC Breda.

Wat dat betreft staat er voor beide ploegen nog genoeg op het spel. Een overwinning is in beide kampen dan ook zeer welkom. Alweer acht maanden geleden ging die overwinning naar Roda JC. In de seizoensopener wisten de Koempels toen verrassend genoeg met 0-3 te winnen op de Vijverberg. Denzel Jubitana, inmiddels alweer vertrokken uit Kerkrade, was met twee goals de gevierde man.

Niet fijn voor trainer Robbemond is dat hij ook nog aardig wat personele problemen kent. Jeffry Fortes is na het duel tegen NAC geschorst, omdat hij zijn vijfde gele kaart van het jaar pakte. Philip Brittijn is naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger. Ook Giovanni Korte, Elmo Lieftink en Hicham Achefay ontbreken: zij zijn geblesseerd.

Jurgen Streppel heeft minder zorgen aan zijn hoofd. Met Pelé van Anholt kreeg hij er in de afgelopen week zelfs een speler bij, al moet gezegd dat Van Anholt voorlopig nog niet fit is. Achter de naam van Richard Jensen, die vrijdag ziek was, staat nog een vraagteken. Verder mist Streppel alleen de langdurig geblesseerden, Florian Mayer en Niek Vossebelt.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Jensen/Werker, Joppen, Absalem – Klaasen, Emmers, Bouchouari – Limbombe, Vente, Pflücke.

Verwachte opstelling De Graafschap: Jurjus – Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas – Brittijn, Opoku, Schuurman – Kaandorp, Hendriks, Verbeek.

Foto: Roda JC Live