Roda JC doet uitstekende zaken tegen De Graafschap

Op maandagavond heeft Roda JC een belangrijke stap gezet richting een zekere deelname aan de play-offs. In eigen huis werd de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap met 2-0 gewonnen. Patrick Pflücke en Dylan Vente tekenden voor de goals.

Jurgen Streppel besloot verrassend genoeg om Benjamin Bouchouari te passeren. De jonge Belg verkeert al weken in een mindere vorm en zag Davy van den Berg zijn plek innemen. Dat deed Van den Berg naar behoren. De huurling ging moeiteloos mee in het rappe aanvalsspel van Roda JC, maar was – ook net als zijn teamgenoten – vaak slordig.

Ondanks een veldoverwicht moest de openingstreffer voortkomen uit geschutter achterin bij De Graafschap. Een voorzet van Dylan Vente werd door Ted van de Pavert tien meter de lucht in geschoten, terwijl doelman Hidde Jurjus eenvoudig had kunnen vangen. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van Pflücke, die hard uithaalde.

Beide ploegen werden vervolgens slordiger. De thuisploeg maakte geen gebruik van de ruimtes die de Superboeren lieten, maar die deden omgekeerd weer niets met het onnodige balverlies van Roda. Het leidde ertoe dat beide keepers weinig meer te doen kregen; Rody de Boer zelfs eigenlijk helemaal niets.

In de tweede helft leek de wedstrijd zich op tamme wijze verder te ontwikkelen. Ongeveer twintig minuten voor tijd pakte Roda JC de draad echter weer op en ging de ploeg op zoek naar de tweede treffer. Van den Berg was daar tweemaal dichtbij: met twee verwoestende schoten raakte hij binnen een minuut twee keer de lat. Aan de andere kant was Van de Pavert juist dichtbij de gelijkmaker, maar ook hij zag zijn poging stranden op het aluminium.

Uiteindelijk was het de doelpuntenmachine van 2022, Dylan Vente, die de wedstrijd besliste. Vlak voor tijd kopte hij een afgemeten voorzet van Pflücke tegen de touwen, alweer zijn elfde doelpunt in de laatste tien wedstrijden. In de minuten daarna kreeg Roda nog wel wat kansen op de derde treffer, maar onder andere invallers Bouchouari en Jamie Yayi Mpie zagen hun schoten geblokt.

Foto: Roda JC Live