Roda JC worstelt en komt boven in Oss

Met de nodige moeite heeft Roda JC vrijdagavond drie punten aan zijn totaal toegevoegd. In het Frans Heesen Stadion werd TOP Oss met 1-2 verslagen.

De Kerkradenaren, die het zonder de zieke Richard Jensen moesten stellen, kwamen nog aardig uit de startblokken. Na een paar minuten zakte het niveau echter ver weg. Na een kwart wedstrijd kwam Roda JC, op discutabele wijze, op voorsprong. Een hoekschop van Patrick Pflücke werd door Guus Joppen tot doelpunt gepromoveerd. Daarbij schakelde Joppen ook TOP-doelman Norbert Alblas uit, die per brancard van het veld moest. Scheidsrechter Ingmar Oostrom zag er geen overtreding in. Alblas bleek overigens een zware hersenschudding te hebben.

Na de blessurebehandeling ontpopte zich een wedstrijd, die niet de schoonheidsprijs verdiende. Beide ploegen waren erg slordig. De Ossenaren kwamen nauwelijks tot kansen, maar Roda wist daar ook niets tegenover te zetten. Daarvoor lag het tempo te laag. Heel verrassend was het daarom ook niet dat TOP Oss uiteindelijk op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van Yannick Leliendal werd door Rick Stuy van den Herik hard raak gekopt.

De gelijkmaker leek voor de mannen van Jurgen Streppel het signaal te zijn om het tempo wat op te schroeven. Dat leidde uiteindelijk een kwartier voor tijd tot de winnende treffer. Een afgemeten voorzet van Bryan Limbombe werd door Dylan Vente tot doelpunt gepromoveerd. Voor de spits is het alweer zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. TOP Oss probeerde aan het eind nog wat te forceren, maar kwam niet verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Joshua Sanches.

Met de overwinning doet Roda JC goede zaken. De ploeg wipt over ADO Den Haag en De Graafschap heen. Met de Superboeren staat maandag een directe confrontatie op het programma.

Foto: Roda JC Live