Geïrriteerde Kalezic houdt laatkomer Boakye buiten wedstrijdselectie

Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft aanvaller Richmond Boakye een disciplinaire straf opgelegd. De Ghanese spits wordt buiten de wedstrijdselectie van Roda JC gelaten voor het Eredivisie-duel met SC Heerenveen, dat morgenavond in Friesland afgewerkt wordt. Kalezic grijpt daarmee resoluut in nadat Boakye herhaaldelijk te laat kwam, ondanks dat het de coach een spitsenprobleem oplevert.

1Limburg meldt dat de 22-jarige Boakye in de afgelopen weken meermaals te laat op de club verscheen vóór trainingen en andere afspraken. Dat mag op z’n minst opvallend genoemd worden, aangezien van zijn coach Kalezic alom bekend is dat hij een ijzeren discipline van zijn spelersgroep eist. Het is dan ook eigenlijk niet verwonderlijk dat de hoofdtrainer, die in het afgelopen weekend met afgrijzen naar de wanprestatie van zijn ploeg keek (0-5 verlies tegen PEC Zwolle), nu op zijn strepen gaat staan.

Boakye leek door de recente ontwikkelingen juist weer uitzicht te hebben op een plek in het basiselftal, doordat Australisch international Tomi Juric onlangs met een blessure terugkeerde van de Socceroos. Juric is ook niet tijdig fit om in Heerenveen te kunnen meespelen, waardoor Jong Roda JC-spits Tim Blättler zich bij het eerste elftal zal voegen voor de komende wedstrijd(en).

Foto: Pro Shots