Miljonair Schrouff neemt alle aandelen Roda JC over

De Limburgse ondernemer Frits Schrouff neemt alle aandelen van Roda JC Kerkrade over. Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt op haar officiële clubsite. Roda is met Schrouff een intentieverklaring overeenkomen, waarin staat dat de aandelen ondergebracht zullen worden in een nader vorm te geven entiteit, waar Schrouff de initiator van zal zijn.

Schrouff is al langere tijd als investeerder betrokken bij de noodlijdende Trots van het Zuiden. Buiten dat hij als ‘gewone’ sponsor actief is, was hij vorig jaar ook één van de grote initiatiefnemers in het ambitieuze plan omtrent de professionalisering van de jeugdopleiding van de club. Doordat hij nu alle aandelen over zal nemen, zal Roda in staat zijn om de in het verleden opgebouwde schulden af te betalen. Het eigen vermogen vermogen daalde de laatste tijd weer in de richting van een waarde van 10 miljoen euro negatief. In 2010 was dit nog 14 miljoen, maar vanaf toen werd een opbouwende weg in gezet. Door de degradatie werd er afgelopen jaar echter weer een fors verlies gedraaid. Deze schulden kunnen nu echter eindelijk worden afgelost.

Op de clubsite laat de zakenman weten content te zijn met de overname. “Dit is een weloverwogen keuze die ik heb gemaakt vanuit mijn clubliefde voor Roda JC en mijn maatschappelijke gedrevenheid. Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de Eredivisie. Bovendien moet de clubcultuur worden gewaarborgd en is de maatschappelijke rol die de club vertolkt in de regio van grote waarde.”

De getekende intentieverklaring wordt volledig ondersteund door de Raad van Commissarissen en de directie. Roda JC meldt dat nog dit kalenderjaar (dus voor de jaarwisseling) alle formaliteiten afgerond zullen worden. “Ik heb het volledige vertrouwen in de huidige Raad van Commissarissen en directie van Roda JC”, aldus Schrouff. “Dat is van doorslaggevend belang geweest.”

Ook algemeen directeur Wim Collard toont zich vanzelfsprekend tevreden over de overeenkomst met Schrouff. “Dit is van onschatbare waarde voor onze club. Nu kunnen we een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven voor onze ambities. Bovendien creëert dit rust binnen en rondom de club. Er is nu een oplossing voor het negatieve eigen vermogen waar we al jarenlang mee te kampen hebben.”

De club benadrukt dat het bedrijf van Schrouff (Heuschen & Schrouff Foods Group) volledig buiten deze overname staat.

Foto: archief.

Comments (3)

Comments are closed.