Gepasseerde Van Peppen: ‘Dat hoort bij voetbal’

Ard van Peppen raakte dit seizoen voor het eerst sinds zijn komst naar Roda JC zijn basisplaats kwijt. De linksback gaat echter niet bij de pakken neerzitten en is positief gestemd.

De NOS zocht Van Peppen op om met hem in gesprek te gaan over de cruciale tweede seizoenshelft die vandaag voor Roda JC begint. De Kerkradenaren nemen het zaterdag in eigen huis om 18:30 uur op tegen directe concurrent FC Twente.

“Hadden gemakkelijk drie punten kunnen halen”
Volgens Peppie is het nonsens dat Roda op basis van de vorige seizoenen niet zou thuishoren in de Eredivisie. “Uiteindelijk is de structuur zo dat wanneer je als laatste eindigt, je dan degradeert. Los daarvan: als je erin blijft, blijf je erin. Zo is ook de nummer één de terechte kampioen.” De 32-jarige linksback wordt ook niet warm of koud van de kwaliteitsimpuls die concurrent Sparta doorvoerde. “Uiteraard hoopt Sparta met Advocaat het verschil te gaan maken. Onze resultaten waren er niet naar, maar in wedstrijden zoals tegen ADO Den Haag hadden we gemakkelijk drie punten kunnen halen.”

Aftakelen
In die wedstrijd tegen ADO (3-2 verlies) speelde Van Peppen zelf niet; hij verloor sinds oktober, voor het eerst in vier jaar dienst bij Roda, zijn basisplek. Coach Robert Molenaar kiest immers voor Jannes Vansteenkiste, wat volgens Van Peppen niet betekent dat hijzelf op Eredivisie-niveau tekort komt. “Natuurlijk ben ik het daar niet mee eens. Ik hoop dat het niet zo snel aftakelt als je even niet speelt. De trainer kiest nu voor een ander en dat is vervelend voor mij. Maar dat hoort bij voetbal.”

“Bekersucces zou geweldig zijn”
Roda JC staat dan wel zeventiende, maar de Kerkradenaren hebben zich intussen wel voor de vierde keer in vijf jaar geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Ligt er een bekersucces op de loer? Van Peppen: “Ik heb geen glazen bol, maar dat zou heel mooi zijn. Het zou ook zeker een positief effect hebben op onze resultaten in de competitie. Zo’n succes zou geweldig zijn”, aldus de verdediger.

Foto: Roda JC Live