Verslag | Roda pakt op valreep punt tegen Twente: 1-1

Roda JC is het kalenderjaar 2018 begonnen met een gelijkspel tegen FC Twente. In een wedstrijd die in het begin werd ontsierd door wangedrag en vervolgens voortvarend werd begonnen door de thuisploeg, wist Roda uiteindelijk pas in de slotfase een punt veilig te stellen: 1-1. Doelpuntenmaker voor de thuisploeg was Dani Schahin.

Nauwelijks vijftig seconden na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wiedemeijer kon het spel weer stilgelegd worden na wangedrag van supporters in het uitvak, die besloten bengaalse fakkels op het veld te gooien. Een kleine twee minuten heeft het spel stil gelegen, maar belangrijker is de schade die het speelveld heeft opgelopen door de hitte en het vuur afkomstig van het vuurwerk. Enfin, toen de rommel was opgeruimd kon er daadwerkelijk begonnen worden aan het duel en dat deed Roda in eerste instantie een stuk beter dan Twente. Zo kreeg Schahin een aantal kansen en ook debutant Avdijaj mocht aan een doelpunt ruiken. FC Twente kreeg na ongeveer een halfuur voetbal meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde onder meer in een aantal flinke kansen voor Vuckic en Boere, maar zij misten voor de pauze allen. De wedstrijd ontwikkelde zich voor rust tot een interessant duel met kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er niet: 0-0.

Na de thee en de koekjes nam Twente een meer dominante rol in en dat resulteerde al vlot in de openingstreffer via Vuckic, die na matig verdedigen vogelvrij kon inschieten: 0-1. De kans daarop was eveneens voor de bezoekers, waarbij Ananou grandioos in de fout ging en drie mannen in rood tenue het presteerden om geen doelpunt te maken. Pas daarna kon Roda kansentechnisch iets terugdoen via Schahin en ging het spel qua formatie richting ‘alles of niets’ om toch nog iets van de zaterdagavond te maken. Het leidde meteen tot prima kansen via Avdijaj en helemaal voor Van Velzen, die van amper drie meter de bal over wist te krijgen. In de slotfase viel de bal echter wél goed: op aangeven van Rosheuvel kon Schahin binnenknikken en daarmee de verdiende gelijkmaker tegen de touwen te werken. Het leidde uiteraard tot vreugde op de tribunes maar ook tot een fraaie ausraster van Gertjan Verbeek, die zijn ploeg weer dure punten zag verspelen in de strijd tegen degradatie. Na de gelijkmaker probeerden beide ploegen nog iets te forceren, maar gescoord werd er niet meer en zodoende mogen Roda JC en FC Twente ieder een punt bijschrijven aan het seizoenstotaal.

Foto: Roda JC Live.