Geschorste Van Peppen niet inzetbaar tegen N.E.C.

Roda JC-coach René Trost kan aanstaande vrijdag, wanneer hij met zijn team de uitwedstrijd speelt bij koploper N.E.C. Nijmegen, niet beschikken over Ard van Peppen. De linksback liep tegen VVV-Venlo tegen zijn vijfde gele kaart in dit seizoen aan, waardoor hij automatisch geschorst is voor het topduel in Stadion De Goffert.

Reserve-aanvoerder Van Peppen is een vaste waarde in de basisopstelling van de Kerkradenaren. Hij maakte dit seizoen de meeste speelminuten van alle veldspelers in de selectie en stond alleen niet binnen de lijnen tijdens het competitieduel met Jong PSV en de tweede helft tegen Almere City FC, in beide gevallen vanwege blessures. Echter, doordat hij afgelopen vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion in de 76e minuut een gele prent kreeg van arbiter Lindhout, zal hij komende vrijdag noodgedwongen 90 minuten vanaf de tribune moeten toekijken.

Het is nog niet geheel duidelijk hoe de technische staf de absentie van Van Peppen zal gaan opvangen. Henk Dijkhuizen, die als rechtsback zijn basisplek verloor aan Martijn Monteyne en nu al wekenlang bankzitter is, lijkt het meest voor de hand liggende alternatief om de vrijgekomen plek op te vullen. Linkspoot Crescendo van Berkel kan eveneens op die positie uit de voeten; hij speelde eerder dit seizoen tegen Jong PSV al 90 minuten lang als vervanger van Van Peppen als linksback.

Foto: Pro Shots