Gewijzigd Roda JC verslaat Jong FC Utrecht

Met een overwinning op Jong FC Utrecht heeft Roda JC maandagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 1-3 door treffers van Dylan Vente en Bryan Limbombe.

Edwin de Graaf had na de nederlaag tegen Almere City beloofd om zijn team te wijzigen en hield zijn woord. Roda verscheen in Utrecht in een Van Gaaleske 5-3-2-formatie. Dat systeem, met Terrence Douglas en Boyd Reith als aanvallend ingestelde backs, werkte behoorlijk. De Kerkradenaren hielden Jong Utrecht vanaf de aftrap behoorlijk in de tang. Daar was ook alles mee gezegd, want op het slecht bespeelbare veld kwamen beide ploegen nauwelijks aan goed aanvalsspel toe.

Tegen de gewoonte in kwam Roda na een kwart wedstrijd uit het niets op voorsprong. Na een van de spaarzame vlotte aanvallen werd Douglas gevloerd in de zestien, waarna Vente de strafschop benutte. In de eerste helft wist Jong Utrecht daar weinig tegenover te zetten; de beloften kwamen het dichtstbij via een afstandsschot van Tommy St. Jago, dat net over het doel van Moritz Nicolas zeilde.

Na de thee was het juist Jong Utrecht dat sterk uit de startblokken schoot. Net als in de eerste helft leidde dat niet tot grote kansen, maar ook de thuisploeg kreeg een penalty. Jesse Schuurman haalde zijn tegenstander neer in de zestien, Anthony Descotte tekende voor de gelijkmaker.

Van die gelijke stand kon Jong Utrecht niet lang genieten. Binnen de minuut kwam Roda namelijk weer op voorsprong. In de eerste aanval na de aftrap zette Boyd Reith met het nodige geluk Vente vrij voor de keeper. De spits omspeelde doelman Thijmen Nijhuis en schoot uit een lastige hoek knap binnen.

In het laatste kwart gingen de Domstedelingen vervolgens op zoek naar de 2-2. Mees Rijks kwam met een kopbal in de buurt van het doel, maar de echt grote kansen waren juist voor Roda. Dat maakte gebruik van de grote ruimtes die Utrecht liet vallen in de jacht naar de gelijkmaker. In blessuretijd mocht invaller Arjen van der Heide alleen op Nijhuis af, maar de buitenspeler benutte de reuzekans niet en stuitte op de doelman. Twee minuten later liet collega-invaller Limbombe zien hoe het wel moet: hij verschalkte Nijhuis na een kapbeweging in de korte hoek en besliste daarmee de eindstand op 1-3.

Foto: Roda JC Live