Roda verliest belangrijk duel van Telstar

Roda JC heeft vrijdagavond een slechte beurt gemaakt. In eigen huis was Telstar, een directe concurrent in de strijd om een nacompetitieplek, met 1-2 te sterk. Namens de thuisploeg scoorde Lennerd Daneels.

Door de nederlaag en ongunstige uitslagen op de andere velden zakt Roda naar de dertiende positie. Voor rust tekenden de contouren van de avond zich al af. Telstar, eveneens met vijf verdedigers, hield de boel achterin gesloten, terwijl de ploeg van Edwin de Graaf geduldig naar een gaatje probeerde te zoeken. Geduldig, maar veel te traag en voorspelbaar. Tot echte kansen kwam Roda nauwelijks, al waren Dylan Vente en Sami Ouaissa met schoten nog dichtbij een doelpunt. Dat doelpunt viel aan de overkant wel door een droge schuiver van David Min. Iets later moest doelman Moritz Nicolas redding brengen op een schot van diezelfde Min.

Dat Min de gevaarlijkste man was aan de zijde van Telstar bewees hij in de tweede helft nogmaals. Tien minuten voor tijd liep hij met een machtige sprint de gehele Roda-defensie eruit. Na een tikje van Nils Röseler ging de bal vervolgens op de stip, waardoor Christos Giousis de stand op 0-2 kon zetten. Een voorzet van Lennerd Daneels, die door iedereen werd gemist, zorgde nog voor de 1-2, maar dat was te laat voor een resultaat.

In de tweede helft kwam Roda wel beter voor de dag. De ploeg was feller en doortastender dan voor rust, maar het bleef te weinig. Dichtbij een doelpunt was de ploeg onder andere via Terrence Douglas (voorlangs), Sami Ouaissa (van de lijn gehaald), Arjen van der Heide en Bryan Limbombe (reddingen van de doelman). Kansen te over, maar zoals wel vaker verzuimde Roda om de trekker over te halen. Het leidt tot een mineurstemming in het Parkstad Limburg Stadion, waar de play-offs steeds verder uit zicht raken.

Foto: Roda JC Live