Handhaving een feit na thuiszege op MVV: 1-0

Roda JC Kerkrade zal ook in het komende seizoen uitkomen in de Eredivisie. In de return van de finales van de Jupiler Play-Offs bleek, na het 0-0 gelijkspel van afgelopen donderdag in Maastricht, een 1-0 overwinning in het Parkstad Limburg Stadion voldoende om handhaving veilig te stellen.

De eerste helft begon vrij rommelig van beide kanten en het mocht even duren voor de eerste pogingen op doel genoteerd konden worden. Die eerste kans was voor MVV, maar vervolgens werd Roda JC de bovenliggende partij. Iets na de eerste drinkpauze wist Roda JC verdiend op voorsprong te komen: uit een hoekschop van Adil Auassar kopte Daryl Werker binnen, waarmee de 1-0 op het bord kwam te staan en Roda JC zodoende uitstekende papieren had op handhaving. De rest van de eerste helft bleef Roda de bovenliggende partij, maar hielp het MVV enkele malen bijna in het zadel via dom balverlies op de eigen helft. Desondanks werd de 1-0 voorsprong veilig naar de rust gebracht.

Na de thee en de koekjes veranderde er lange tijd niet veel aan het spelbeeld, al hielden de ploegen elkaar enigszins in evenwicht. Na bijna een uur voetbal moest MVV ineens met tien man verder nadat Nick Kuipers op het been van Mitchel Paulissen ging staan. Scheidsrechter Janssen besloot samen met de videoref om Kuipers met het rode stukje karton van het veld te sturen. De overtalsituatie die toen ontstond voor Roda had vervolgens echter een iets andere uitwerking op het spelbeeld dan voorzien: MVV zette aan en creëerde enkele gevaarlijke situaties voor het doel van de immer belangrijke Benjamin van Leer, maar kwam daarbij niet tot scoren. De aanvalsdrang van MVV zakte later in de tweede helft steeds verder weg, waardoor de voorsprong van Roda JC eigenlijk niet meer in gevaar kwam. Daarmee is het grote doel van de afgelopen maand bereikt: HANDHAVING!

Foto: Roda JC Live