Hendriks: “Ach, ze zullen het zelf wel rondbreien bij Roda”

Met een winterse transferperiode en de financiële moeilijkheden in het achterhoofd, kon men er donder op zeggen dat suikeroom Nol Hendriks weer in verband zou worden gebracht met een rol bij Roda JC Kerkrade. Het is ook niet voor het eerst dat de beide partijen uiteindelijk tóch niet met elkaar in zee lijken te gaan. Hendriks zegt tegen Voetbal International ‘niets meer gehoord te hebben’.

Met een tweede plek in de Jupiler League en zes punten achterstand op koploper N.E.C. doen de Kerkradenaren het op sportief vlak eigenlijk prima, maar toch kwam er vanuit verschillende hoeken rondom én in de club het geluid dat er behoefte is aan versterking voor de selectie. Die versterking kwam er afgelopen maandag al in de persoon van Edwin Gyasi. De rappe linksbuiten werd overgenomen van Heracles Almelo, zonder dat Hendriks een rol had in die deal. De textielmagnaat riep een week geleden nog dat er ‘vier spelers bij moeten om te promoveren’.

Nu de Kerkraadse clubleiding er dus opnieuw voor lijkt te kiezen om haar eigen koers te varen, reageert Hendriks enigszins verrast. “Ik vind het verbazingwekkend. Maar ach, ze zullen het zelf wel rond kunnen breien bij Roda. Als dat zo is, vind ik het prima. Want het clubbelang staat uiteraard voorop”, zegt hij.

De voormalig geldschieter wees eveneens al meermaals op een gebrek aan technisch kundige mensen binnen de organisatie. Louis Coolen, in het verleden assistent-coach bij Roda gedurende het trainerschap van Wiljan Vloet, bedankte voor een rol als hoofd opleidingen. De voornaamste kandidaat om die functie nu in te gaan vullen, is André Koolhof. Hij is momenteel in dienst van de KNVB, maar is met de Limburgers in gesprek over een overstap.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.