Het nieuwe Roda: rugnummers en posities

Nadat afgelopen zondag de eerste training op het programma stond, speelt Roda JC Kerkrade zaterdag haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. De selectie is zeker nog niet compleet, maar er zullen toch al een aantal nieuwelingen hun opwachting gaan maken in en tegen Schinveld. We hebben voor jullie alle rugnummers én de veldbezetting van de huidige selectie op een rijtje gezet.

Een dertiental spelers heeft de club inmiddels definitief verlaten, terwijl Mike van Duinen, Georgiy Zhukov en Henk Dijkhuizen mogelijk ook in het nieuwe seizoen nog in het Parkstad Limburg Stadion te bewonderen zijn. Verder keerden Daryl Werker, Jens van Son, Mitchel Paulissen en Santiago Palacios (voorlopig) terug in de selectie, nadat zij in het afgelopen seizoen vooral op huurbasis bij Jupiler League-clubs speelden. Intussen hernieuwde de clubleiding de verbintenissen van Martin Milec en Marcos Gullón en werden er daarnaast zes nieuwe krachten aangetrokken: Roel Brouwers, Adil Auassar, Frederic Ananou, Mikhail Rosheuvel, Christian Kum en Dani Schahin zijn de nieuwe gezichten. Alles bij elkaar leidt dat tot de volgende huidige selectie, gerangschikt op rugnummer;

Rugnummers RJC 1617

Er zijn dus nog een aantal nummers vrij voor potentiële aanwinsten, zoals we kunnen zien. Dat die er gaan komen staat wel vast, want met name in de offensieve posities schort het op het moment toch wel aan mankracht. Schahin en Blättler zijn de enige echte pure spitsen in de huidige spelersgroep, en ook op de flankposities (met name links) mogen we op vers bloed rekenen. De eerste indruk is dat Anastasiou, die predikt een voorstander te zijn van aanvallend voetbal, in een 4-3-3 óf 4-2-3-1 formatie het seizoen wil aanvangen. Deze formaties betekenen nagenoeg hetzelfde voor de veldbezetting, waarbij alleen de positionering van de centrale aanvallende middenvelder (en de vleugelspelers, tot op zekere hoogte) verschilt tussen de beide opties. Als we dat als uitgangspunt nemen en van de bovenstaande selectie een kaart maken met de voorkeurspositie(s) van de spelers, komen we tot onderstaand overzicht. Hierbij is van iedere speler de primaire positie weergegeven in een geel balkje, en is er van een aantal spelers in een zwart balkje ook een secundaire positie toegevoegd.

RJC positieverdeling

We zien dus dat bij de aanvallende posities verschillende spelers (Paulissen, De Silva, Rosheuvel en Palacios) op meerdere posities inzetbaar zijn, maar dat er tegelijkertijd relatief weinig spelers voor die posities onder contract staan. Daar tegenover staat dat Anastasiou de beschikking heeft over niet minder dan zes centrale/controlerende middenvelders, waarbij Noor bovendien op de rechterflank uitgespeeld kan worden. Het is dan ook sterk de vraag of er voor met name Jens van Son perspectief is bij dit Roda. Achterin staat er een solide basis, maar mag er in de breedte absoluut nog een speler bij. Ook zoekt de club nog naar een tweede doelman, achter Benjamin van Leer.

Roda opent de jaargang dus met een oefenduel in en tegen Schinveld. Uiteraard zorgen wij weer voor een voorbeschouwing en een live wedstrijdverslag via de gebruikelijke kanalen: www.rodajclive.nl en www.twitter.com/rodajclive (@RodaJClive).

Header: Roda JC Live

Comments (20)

Comments are closed.